12 november 2016
13:00

Notvikens IK (B)

Referat: Pajala IF - Notvikens IK (B)

Vi har ett visst spelövertag i första perioden. Vi får ett tidigt pp men får inte alls till det. 07.58 åker vi på en tvåa och bortalaget tar ledningen efter att vi har lite för bråttom frammåt efter att vi brytit en passning. Vi kviterar 14.24 då Lina följer med upp i ett anfall och slår in en retur. I bytet efter trampar Evvan upp efter kanten å drar upp bollen i bortre krysset och vi har vänt underläge till ledning på drygt 30 sek. Med minuten kvar av perioden kviterar Notviken efter ett par risiga beslut från vår sida.
Skott: 12 - 9

I andra tar vi tag i taktpinnen från start. 04.20 tar vi ledningen när Pitkänen snappar upp en retur. Endast 8 sekunder senare utökar vi då Emma trycker in bollen. I samband med målet åker gästerna på en tvåa och vi får chansen att gå ifrån ytterligare. Vi hinner rulla pp i en minut. Sen åker vi på felaktit avstånd och efter en minut i spel fyra mot fyra väntar bp. Vi spelar stabilt och släpper inte till några farligheter. 16.49 får vi en tredje chans i pp och nu får vi äntligen igång vårat rull lite gran. Vi skapar flera skottlägen och är nära vid flera tillfällen, men inga fler mål faller i perioden.
Skott: 15 - 9

Vi rivstartar tredjeperioden när Carro hittar in till Evvis i slottet som sätter 5-2 på volley efter endast 19 sekunder. Tyvärr bjuds Notviken in i matchen då Evvis åker på en vansinnigt hård 5 minutare dryga minuten efter målet. VI visar dock upp ett sjukt bra spel i box och dödar utvisningen och det känns som att musten går ur våra motståndare då de inte lyckas ta till vara på chanen de bjudits på. 12.20 gör Jani säsongens lättaste kasse efter förarbete från Lina. 13.34 visar Tova sin speed då hon trampar ifrån sin försvarare och sätter 7-2. Efter målet tar Notas Time-out. Det är dock vi som är spelförande perioden ut och tar hem vår åttonde raka seger i årets seriespel.
Skott: 21 - 15

Roligaste matchen hittills denna säsong! Det bjöds på mycke kamp, känslor och fina prestationer. Elin var grym i kassen. Framförallt då Notas låg på i sitt 5 minuters pp. Hon gav boxen trygghet och svarade för en handfull fantastiska räddningar. Räddningsprocenten på 93,9% säger det mesta. Bland utespelarna förtjänar samtliga beröm. Vi visar vilken bredd vi har i truppen och jag har svårt att lyfta någon speciell. Lina (född -95) förtjänar ett omnämnande för sina 1+1 från sin backplats. Carro och framför allt Tova dödade mycket och värdefull tid bakom motståndarmålet i boxplay då de lät benen gå och gjorde det jobbigt för motståndarna att vinna tillbaka bollen. Våran "supersub" Lea fick ta med Örjan till Jokkmokk då hon krigade och levererade bra innebandy i vartenda byte.